Barátom a fizika

Kalászsuli_hetedikes_fizika

Kalászsuli_hetedikes_fizika

#FridaysForFuture és #ClimateStrike

2019. május 27. - adecker

Környezetvédelem

                                               Képtalálat a következőre: „fridays for future”

Az FFF mozgalmat @GretaThunberg hirdette meg pár hónappal ezelőtt ('18 aug). Ez a veletek egykorú svéd kislány leült a Stockholm-i parlament elé egy táblával a kezében, mellyel felhívta a 'felnőttek', figyelmét, hogy hiányoznak az intézkedések a klímaváltozás okozta krízis ellen. Azóta minden pénteken mára már a Föld több mint 100 országában tartanak péntekenként tüntetéseket a fiatalok az élhetőbb jövőért - egyáltalán a jövőjükért.

Múlt pénteken (19.05.25.) Magyarországon is sok város városházája, falu községházája előtt tüntettek a mozgalmat támogató, a célokkal egyetértő fiatalok - és persze idősebbek.

A TI JÖVŐTÖKRŐL van szó, követeljétek ti is, hogy mi felnőttek, szülők, kutatók, tanárok, politikusok, felelős vállalatvezetők foglalkozzunk a jelenséggel és saját területünkön tegyünk meg mindent a klímaváltozás (most már elkerülhetetlen) következményeinek csökkentéséért, elkerüléséért!

A bejegyzés trackback címe:

https://ks-7f.blog.hu/api/trackback/id/tr2614864622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása